Dansstijlen

KIZOMBA

Kizomba is van oorsprong een Afrikaans, Angolese dans en wordt ook wel eens 'Afrikaanse Tango' genoemd. Kizomba is verwant aan Semba maar heeft een trager ritme. De muziek is beïnvloed door de zouk en de kompa. Waar in andere dansstijlen vooral wordt geleid vanuit de armen, neemt de Kizomba danser zijn partner mee over de dansvloer door veel vanuit de torso te leiden. Dit maakt dat Kizomba erg dicht bij elkaar gedanst wordt. Door de jaren heen zijn er verschillende varianten ontstaan. De meest populaire variant is de Urban Kizz. Het grootste verschil ligt hierbij in de muziek, deze is moderner dan de traditionele Kizomba muziek. Wij geven in onze lessen altijd een brede Kizomba basis en evolueren verder naar Urban Kizz.

Wij geven momenteel Kizomba les op maandag in Sint-Gillis-Waas en op Woensdag in Terneuzen.

Kizomba op YoutubeSALSA

Salsa is een hele vrolijke en passionele dans, van hoofdzakelijk Cubaanse oorsprong. De stijl heeft zich vanuit Zuid-Amerika over de hele wereld verspreid en wordt nu in meer dan 80 landen gedanst. Een salsadanser verandert zijn gewicht door de verplaatsing van de voeten. Hierbij blijft het bovenlichaam rechtop. De heupenbewegingen zijn essentieel voor de Salsa. Kenmerkend voor Salsa is dat de nadruk ligt op een snelle, passionele, energieke beweging. Wij geven les in de Salsa on1 (LA-stijl) deze begint op tel 1 en wordt in een lijn voor-achterwaarts gedanst.

Wij geven momenteel Salsa les op donderdag in Terneuzen.

Salsa op YoutubeBACHATA

Bachata is een mooie en vrolijke dans die is ontstaan op het platteland van de Dominicaanse Republiek. Bachata wordt gedanst in de vierkwartsmaat. De basispas bestaat uit vier passen opzij waarbij de laatste pas eindigt in een tap. De basispas kan gedanst worden in de klassieke danshouding of de open danshouding. Er bestaan ondertussen verschillende varianten, zoals: Bachata Sensual, Bachata Moderna. Wij proberen een gevarieerd aanbod van alle varianten te geven.

Momenteel is onze Bachata-les op donderdag in Terneuzen.

Bachata op YoutubeZOUK

De Zouk is afkomstig uit de traditionele Braziliaanse lambada dansvorm, maar de muziek komt oorspronkelijk uit Guadeloupe. Kenmerkend voor Zouk zijn de zachte en vloeiende bewegingen. De dansstijl is zeker niet stationair. De muziek komt sterk in de dans naar voren, doordat de dansers hun lichaamstaal aanpassen aan de melodie en het ritme van de muziek. De bewegingen lopen harmonieus met de muziek en kenmerken zich door vloeiende golfbewegingen. Dit zorgt qua gevoel voor een zeer intense en inspannende partnerdans.

Wij geven momenteel geen Zouk les meer, maar organiseren op regelmatige basis wel nog bootcamps.

Zouk op YoutubeKijk in onze les-agenda voor de specifieke datums

Les-kalender

Print article